Archive for septembrie, 2012

Parohia Ortodoxa Romana „Toti Sfintii” din Toronto, ON organizeaza „Balul Strugurilor”

vineri, septembrie 28th, 2012

Sambata 13 octombrie 2012, de la ora 7:00 p.m. (până la ora 1:00 a.m.) va avea loc "Balul Strugurilor" in orasul canadian Toronto, ON. Evenimentul este organizat de parohia "Toti Sfintii." Consiliul Parohial ne aduce la cunostinta ca numarul de bilete pentru acest eveniment de strangere de fonduri este limitat, iar meniul este unul variat. Biletele de intrare pot fi cumparate in schimbul a $50 CAD pentru un adult si $25 CAD pentru tinerii sub 19 ani. Biletele se pot procura de la Biserica “Toti Sfintii” – 545 Danforth Road, Duminica dimineata (9:00 a.m. – 1:00 p.m.) de la secretara Consiliului Parohial, Dna Stela Lup, iar in celelalte zile, conform programului Bisericii. Pentru mai multe informatii legate de acest eveniment sunteti rugati sa sunati la nr de telefon 416-261-7656.

 

Beneficiile acestui bal vor fi folosite de PAROHIA ORTODOXA ROMANA“TOTI SFINTII” pentru continuarea actiunii de amenajare a propriei biserici.

 

Parohia Ortodoxă Română Toți Sfinții din Toronto, Canada, a luat fiinţă odată cu venirea în Canada, la 5 iulie 1999, a părintelui Ioan Pop, la invitaţia unui grup de credincioşi din Toronto.

 

Dupa inceputurile grele si dupa multa munca si rugaciune, noua biserică a fost sfințită la data de 22 iunie 2008.

Balul Toamnei organizat la parohia „Sf. Matei” din Ottawa

vineri, septembrie 28th, 2012

Parohia "Sf. Matei" din Ottawa va invita la Balul Toamnei, pe data de 27 Octombrie, 2012, cu incepere de la ora 5 PM. Evenimentul va avea loc la adresa 1000 Byron Ave., Ottawa, ON. Accesul se va face pe baza biletului de intrare care poate fi cumparat pentru $40 pentru un adult si $30 pentru elevi si studenti. Intrarea este libera pentru copii sub 7 ani. Acest eveniment este organizat in vederea de strangere de fonduri pentru construirea noii bisericii, astfel incat toate încasările vor fi folosite pentru plata aplicaţiei de Site Plan Control, care este necesară pentru începerea proiectului de constructie.

 

Parohia „Sf. Apostol Matei” din Ottawa a luat fiinţă în 1981 prin străduinţa unui grup de credincioşi din Ottawa-Gatineau, care simţind nevoia de rugăciune in limba maternă au făcut demersurile necesare către Arhipiecopia Ortodoxă Română din America și Canada, in scopul infiinţării unei parohii, care să răspundă nevoilor duhovnicesti ale românilor din zona capitalei federale a Canadei.

La data de 25 decembrie 1982, prin grija Inaltpreasfinţitului Victorin, Arhiepiscopul Arhiepiscopiei Misionare Ortodoxe Române din America şi Canada, Părintele Mitrofor Vasile Vasilache a slujit prima Sf. Liturghie.

 

Părintele Grigorie Ţăpuc slujește Biserica „Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei” din octombrie 2005, cu binecuvântarea Inaltpreasfinţitului Arhiepiscop Nicolae Condrea.

Serata Romanesca la misiunea „Sf. Stefan cel Mare” din Oshawa, ON.

vineri, septembrie 28th, 2012

Biserica Sf Stefan cel Mare va invita la o SERATA ROMANEASCA care va avea loc Sambata 3 Noiembrie, 2012 intre orele 16:00 – 23:30.

Prima Sfanta Liturghie in noua misiune ortodoxa romaneasca din Ontario s-a tinut pe data de 9 Aprilie 2011, odata cu primirea Antimisului de catre Pr. Petre Busuioc. In aceeasi zi, s-a decis ca hramul Parohiei sa fie "Sfantul Stefan cel Mare", care se sarbatoreste in data de 2 iulie. Infiintarea Misiunii Sf. Stefan cel Mare s-a realizat in postul Invierii Domnului din anul 2011.

Procesiune cu sf. Cruce la catedrala Sf. Ioan Botezatorul din Montreal, QC.

vineri, septembrie 28th, 2012

Duminica, 16 sept., dupa savarsirea Sf. Liturghii a avut loc Procesiunea cu Sf. Cruce, impodobita cu flori si busuioc, dupa care a urmat in Sala comunitara, Masa de toamna, de Ziua Sf. Cruci, la care au particpat credinciosii parohiei alaturi de invitatii lor.

 

Parohia "Sf. Ioan Botezătorul" a luat fiinţă în anul 1973, anul fondării ctitoriei Bisericii Sf. Ioan Botezătorul. Prima slujbă în noua biserică a fost oficiată duminică 23 decembrie 1973, de către protopopul Constantin Iuga şi noul preot hirotonit doar cu o săptămână înainte, pe 16 decembrie 1973, George Chişcă.

 

Din anul 2003 biserica Sf. Ioan Botezătorul, a fost ridicată la rang de Catedrală, iar preotul paroh, Pr. George Chisca, la demnitatea de protopop.

Parohia „Inaltarea Sf. Cruci” din Upland, CA si-a sarbatorit hramul

vineri, septembrie 28th, 2012

Duminica, 16 sept. 2012 a avut loc sarbatoarea hramului bisericii “Inaltarea Sfintei Cruci,” din Upland CA.
Cu accest prilej, inchinatorii, enoriasii si oaspetii au fost invitati sa se impartaseasca din binecuvantarile Sfintei Liturghii si sa participe la masa festiva organizata dupa Sfanta Liturghie a hramului in sala sociala a bisericii.

Biserica Ortodoxa Romana “Inaltarea Sfintei Cruci” din Hollywood, California, si-a inceput lucrarea ei mantuitoare, vineri 14 septembrie 2001.

 

Dupa mai bine de 8 ani de stradanii, cu voia lui Dumnezeu, dupa smerite rugaciuni de cerere, dupa multe lacrimi si incercari, parohia a reusit sa-si cumpere un lacas propriu de inchinare la adresa 2442 N. Euclid Ave., Upland, CA 91784.

Prima Sfinta Liturghie urmata de slujba Aghiasmei mici pentru binecuvintarea locasului nou a avut loc in Duminica Floriilor, 28 martie 2010.

 

 

Parohia "Inaltarea Sfintei Cruci" este pastorita de Prea Cuv. Parinte Arhimandrit Nikodim Bibart.

 

A 76 aniversare a catedralei Buna Vestire din Cleveland, OH

vineri, septembrie 28th, 2012

Duminica, 16 septembrie 2012 a avut loc cea de-a 76 aniversare a catedralei cu hramul Buna Vestire din Cleveland, OH. La eveniment a fost prezent IPS Nicolae, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din cele doua Americi, alaturi de preotul paroh, Pr. Protop Ion Gherman. Dupa slujba arhiereasca, cei prezenti au participat la o masa festiva care a avut loc in sala sociala a parohiei.

Parohia Buna Vestire a fost fondata în seara zilei de 1 septembrie 1936 la iniţiativa unui grup de creştini ortodocşi români care au simţit că o nouă biserica românească era imperios necesară atunci şi că întemeierea acesteia, alături de celelalte două deja existente: Sf. Maria şi Sf. Elena (greco catolică) ar întări mai mult aspiraţiile comunităţii româneşti din Cleveland şi chiar de pe continetul American. Actul Oficial de fondare a fost eliberat la 2 septembrie 1936.

Cu  ajutorul lui Dumnezeu membrii de astăzi ai parohiei doresc să mute cât mai curând reşedinţa parohiei în Olmsted Township, pe Sterns Rd., pe lotul cumpărat şi deja plătit. Astfel se vor încununa efoturile depuse de când s-a fondat parohia în 1936.

Din anul 1991 catedrala Buna Vestire este sediul Protopopiatului de Ohio şi Centrul SUA, protopop fiind preotul paroh Ion Gherman.

Sfintirea Bisericii parohiei Sf. Maria din Atlanta, GA.

vineri, septembrie 28th, 2012

Pe data de 29-30 SEPTEMBRIE, va avea loc sfintirea bisericii parohiei Sf. Maria din Atlanta (Dacula), GA. La acest eveniment va fi prezent IPS Nicolae, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din cele doua Americi, alaturi de Pr. Nicholas Apostola, Vicar Administrativ, Pr. David Hudson si Pr. Nicolae Clempus, preotul paroh.

Biserica Ortodoxa Romana Sfanta Maria a luat fiinta in luna mai, 2000 fiind inregistrata la Statul Georgia pe data de 17 Mai, acelasi an. In decembrie 2001 misiunea a primit primul preot paroh venit din Romania, Pr. Nicolae Clempus si de Craciun (25 decembrie) in acelasi an s-a savarsit prima Sfanta Liturghie la Capela Sfanta Barbara oferita de Biserica greaca spre slujire.

Programul slujbei de Sfintire:

Vineri, 28 Septembrie
7:00 pm Vecernie cu randuiala
asezarii sfintelor moaște pe Sf. Masa

Sămbătă, 29 Septembrie
8:30 am Sfințirea apei
9:00 am Slujba de Sfințire a Bisericii
10:30 am Sfânta Liturghie Arhierească
1:30 pm Masa Festivă cu mancaruri, dansuri si muzica traditionala romanesca

Duminică, 30 Septembrie
9:00 am Utrenia
10:00 am Sf. Liturghie Arhierească
1:00 am Masa Festivă