aduceradioBest offshore web hostingcare pentru motivulales impunetransmite sărbătoareCheap ircd hostingînlocui aflat
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

Despre noi

În contextul slujirii noastre pe teritoriul Americii de Nord, prin intermediul postului de radio online Credinta, Arhiepiscopia Ortodaxa din cele doua Americi are acum posibilitatea de a-si largi  sfera de misiune. Pe calea internetului, cuvântul Evangheliei coboară de pe amvoane şi pătrunde în suflete şi conştiinţe. Este motivul pentru care am avut iniţiativa înfiinţării unui post de radio online.

Pe lângă informaţie şi divertisment, mass-media în general şi radioul în particular, pot servi edificării spirituale a omului. Acest lucru se impune mai ales in Diaspora in general si in SUA in particular unde nevoia de evanghelizare este una crescanda. Acesta este şi obiectivul principal al postului nostru de radio: de a aduce si propovadui spiritualitatea crestin-ortodoxa cu ajutorul mijloacelor moderne media. Aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele doua Americi, Radio Credinta a început să emită online la 11 noiembrie 2012, prin intermediul propriului website (www.radiocredinta.org), 24 de ore din 24.

 

•    Programele promovează şi prelungesc misiunea Bisericii în dubla sa dimensiune: religioasă şi culturală.
•    Grila de programe cuprinde emisiuni cu caracter religios, cultural, social, muzical şi informativ, emisiuni ce se doresc a fi spaţii de întâlnire dintre Evanghelie şi sensibilităţile omului contemporan. Se adaugă teme specifice fiecărei perioade liturgice a anului bisericesc, fiecărui post de peste an, fiecărei sărbători.
•    Se promovează muzica religioasa romaneasca de influenta bizantina, dar nu numai.
•    Se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Unele emisiuni sunt cu adresă specială pe grupe de vârste (copii, adolescenţi, studenţi) în care pe lângă teme specifice se încearcă promovarea valorilor moralei creştine.
•    În fiecare duminică şi sărbătoare se transmite Sfânta Liturghie şi Vecernia din Catedrala Arhiepiscopală. Transmiterea în direct a slujbelor este o formă de diaconie, de slujire a acelor credincioşi, destul de mulţi, care din diferite pricini (isi au rezidenta intr-o tara sau regiune unde nu au o biserica ortodoxa in apropiere, bolnavi în spitale sau acasă, bătrâni) nu pot merge la Biserică. Liturghia transmisă prin radio nu o poate înlocui pe cea oficiată în sfintele lui Dumnezeu locaşuri. În faţa aparatului de radio creştinul asistă, în faţa altarului participă.
•    Redacţia cuprinde patru departamente: teologic, social, cultural-muzical şi informativ în care lucrează 8 redactori. Colectivul redacţional este format, din oameni tineri, cu studii diferite: teologie, muzicologie, medicina, filologie, filozofie, teatru, jurnalism.
•    Avem o strânsă colaborare cu preoţii din parohiile Arhiepiscopiei Ortodoxe din cele doua Americi.
•    Activitatea noastră este susţinută de numeroşi colaboratori: teologi, scriitori, profesori, medici, jurişti, artişti, profesori, copii, elevi, studenţi, cărora le mulţumim.

Romanie, plai de dor