Archive for decembrie, 2012

Concert de colinde la Catedrala Arhiepiscopala din Chicago, IL

duminică, decembrie 23rd, 2012

Luni, 24 decembrie, in Ajunul Craciunului, corala catedralei Arhiepiscopale cu hramul Sf. Imparati Constantin si Elena din Chicago va sustine traditionalul concert de Craciun. Colindele vor fi intrepretate in fata comunitatii ortodoxe romanesti din Chicago cu incepere de la ora 7 PM implinind astfel datina din strabuni de a vesti mesajul Nasterii Fiului lui Dumnezeu pentru noi si a noastra mantuire.

 

Sunteti cu totii asteptati.

 

Adresa Catedralei:

5410 N. Newland Ave

Chicago, IL 60656

Tel: 773-774-1677

Hirotonire intru preot la catedrala Sf. Imparati din Chicago

duminică, decembrie 23rd, 2012

Duminica, 16 decembrie 2012 la catedrala cu hramul Sf. Imparati din Chicago in cadrul Sf. Liturghii arhieresti a fost hirotonit intru preot Pr. Diacon Mihai Balan. IPS Arhiepiscop Nicolae l-a hirotonit pe Pr. Diacon Mihai preot pentru parohia cu hramul Sf. Sf. Gheorghe si Sf. Dumitru cel Nou din Las Vegas, NV

Tot duminica, 16 decembrie, la sfarsitul Sf. Liturghii IPS Arhiepiscop Nicolae a oferit diplome de pretuire si recunoastere a jertefei celor care au sprijinit proiectul cumpararii catedralei din Chicago de catre comunitate

IPS Arhiepiscop Nicolae a participat la o conferință la Casa Albă

duminică, decembrie 23rd, 2012

Peste 80 de reprezentanți ai organizațiilor de caritate creștin ortodoxe din SUA s-au întâlnit la Casa Albă, vineri 14 decembrie, să discute posibile modalități de conlucrare împreună cu Biroul Casei Albe pentru parteneriat cu comunități religioase și vecinătate (White House Office of Faith-Based and Neighborhood Partnerships).

 

Conferința despre implicarea creștinilor ortodocși în lucrarea socială, a fost organizată de către Biroul Casei Albe pentru implicare publică (White House Office of Public Engagement) împreună cu Biroul Casei Albe pentru parteneriat cu comunități religioase și vecinătate (White House Office of Faith-Based and Neighborhood Partnerships) în colaborare cu Organizația Internațională pentru Caritate Creștin Ortodoxă (IOCC)

 

Prezenți pentru a discuta rolul creștinilor ortodocși în lucrarea socială, răspuns în caz de dezastru, și dezvoltarea comunitară în SUA au fost IPS Arhiepiscop Nicolae al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi și episcop de legătură pentru IOCC din partea Adunării Episcopilor Ortodocși Canonici din America de Nord și Centrală, PS Episcop Grigorie de Nyssa al Episcopiei Ortodoxe Carpato-Ruse din SUA și PS Episcop Sevastianos de Zela, Secretarul șef al Sf. Sinod al Arhiepiscopiei Ortodoxe Grecești din SUA, reprezentându-l pe IPS Arhiepiscop Demetrios, membru al Comisiei prezidențiale pentru organizații religioase (Presidential Commission for Faith-Based Organizations). Ierarhilor ortodocși s-au adăugat Michael S. "Mickey" Homsey, președintele Comitetului Director al IOCC, împreună cu membrii ai Comitetului și personal IOCC, clerici ortodocși și lideri ai organizațiilor creștin ortodoxe.

 

”Comunitatea creștin ortodoxă joacă un rol critic în opera socială, răspunsul în caz de dezastru și dezvoltarea comunitară” a spus D. Paul Monteiro, Director adjunct al Biroului Casei Albe pentru implicare publică (White House Office of Public Engagement). Conferința a oferit șansa unui forum de dialog pe tema lucrării sociale și a domeniilor de cooperare.

Popas duhovnicesc la parohia Sf. Parascheva din Wakefield, MA

duminică, decembrie 23rd, 2012

Duminicǎ, 16 decembrie Maica stavroforǎ Teodora Videscu, staretǎ a mânǎstirii românesti Acoperǎmantul Maicii Domnului din New York a fost in mijlocul parohiei Sf. Parascheva din Wakefield, MA. Dupǎ Sfânta Liturghie Maica Teodora a tinut o prelegere cu tema “Boala si terapia in Biserica Ortodoxǎ”.

Maica stareta a adus spre inchinare in biserica Sfânta Parascheva Moastele Sfântului Nicolae Velimirovici. Sfintele Moaste au fost dǎruite de cǎtre Patriarhia Sârba din Belgrad pentru ajutorul credinciosilor români de pe continentul american Mânastirii Românesti Acoperamântul Maicii Domnului.

Colinde si traditii romanesti de Craciun la biserica sf. Maria din Atlanta, GA

duminică, decembrie 23rd, 2012

Duminica, 23 Decembrie dupa Sfanta Liturghie a avut loc un concert de colinde sustinut de corul copiilor din parohia Sf. Maria din Atlanta GA. Au fost interpretate colinde traditionale romanesti impletite cu poezii pe tema Nasterii Domnului. Munca si daruirea celor peste 30 de copii din corul parohiei a fost rasplatita prin aplauze si zambete de multumire.

Dupa concertul copiilor s-a desfasurat o deosebita prezentare a obiceiurilor populare de Craciun si Anul Nou sustinuta de ansamblul folcloric 'Ghiocelul' pregatit de D-l Marian State.

Concert de colinde si liturghie arhiereasca la parohia Sf. Maria din Gatineau, QC

miercuri, decembrie 12th, 2012

Duminica 23 decembrie incepand cu ora 10:00 va avea loc Sfanta Liturghie dupa care va urma un concert de colinde sustinut de corul "ARTIS"
Marti, 25 decembrie incepand cu ora 10:00 va avea loc Sfanta Liturghie de Craciun oficiata de PS Ioan Casian de Vicina impreuna cu sobor de preoti urmata de momentul comemorativ "5 ani de la infiintarea parohiei" In jurul orei 13:00 va avea loc programul artistic si concertul de colinde sustinut de catre copii dupa care va urma venirea Mosului care va impartii cadouri celor mici iar in final Agapa frateasca de Craciun la care toata lumea este invitata

Parohia Ortodoxa Sf. Matei din Ottawa va invita la un Concert de Colinde

miercuri, decembrie 12th, 2012

Parohia Ortodoxa ‘Sf. Matei din Ottawa’ va invita la Concertul de Colinde

Data: 22 Decembrie 2012, ora 19:00
Locatia: 2975 Riverside Drive, Ottawa ON

 

Pentru mai multe informatii vizitati pagina de facebook: https://www.facebook.com/events/533161380027648/

Concert de colinde la parohia Sf. Maria din Dacula, GA

miercuri, decembrie 12th, 2012
Concert de Colinde!
 
 
Duminica, 16 Decembrie dupa Sfanta Liturghie va invitam la concertul de colinde al Corului Bisericii noastre si al Organizatiei de tineret.
 
Vor fi interpretate colinde traditioanale romanesti cu mult talent si din toata inima. Va invitam sa va alaturati acestui efort de a pastra traditia sfanta de sarbatoarea Nasterii Domnului. Aplauzele noastre vor fi o rasplata binemeritata pentru efortul depus de membrii corului si de tinerii care au invatat colindele cu mult sacrificiu si efort.
 
Biserica Ortodoxa Romana Sfanta Maria
2875 Winder Hwy. Dacula GA 30019

 

 

Concert de colinde la capela Buna Vestire din San Antonio, TX

miercuri, decembrie 12th, 2012

Sub genericul "Hristos se naste, mariti-L", duminica 16 noiembrie la Capela Buna Vestire din San Antonio, Texas, cu ocazia pregatirii pentru sarbatoarea Naterii Domnului, va avea loc un concert de colinde. Colindele vor fi interpretate instrumental si vocal de grupul de copii de pe langa Capela Buna Vestire. Recitalul de colinde va fi precedat de un cuvant de invatatura oferit de Parintele Iulian Anitei, preotul paroh al comunitatii crestin ortodoxe romane din San Antonio. Parintele Iulian va vorbi despre semnificatia sarbatorii Nasteri Domnului sau Craciunul, precum si despre modul de pregatire pentru intampinarea acestei sarbatori.

Deasemenea parintele va vorbi despre traditia Bisericii noastre bogata in forme de exprimare prin care se bucura sufletul romanului in prag de Craciun. La loc de cinste stau colindele. Ele sunt o expresie ontologica, vie, a credintei crestine articulate si nuantate popular. Teologia lor depaseste orice forma academica sau discursiva, de redare a adevarului de credinta. Forma lor lingvistica este una umana, apropiata de sufletul nostru, iar cadrul este cel natural, in care participa tot cosmosul. Concertul va avea loc dupa Sfanta Liturghie.

Adresa Capelei este 23845 Cibolo View, San Antonio, Texas 78266

Pentru informatii suplimentare puteti vizita pagina de web a Capelei http://www.stmarychurchsa.org/

Grila de emisie

miercuri, decembrie 5th, 2012