Archive for mai, 2013

Catedrala Sf. Împăraţi Constantin şi Elena organizează o TABĂRĂ PENTRU COPII

joi, mai 16th, 2013

Catedrala Sf. Împăraţi Constantin şi Elena organizează o TABĂRĂ PENTRU COPII. Plecarea este duminică 30 iunie după Sf. Liturghie, iar întoarcerea vineri 5 iulie. 
Pt anul acesta locatia a fost stabilita la Rainbow Christian Camp, Indiana (aprox. 3 ore de Chicago). Toti copii cu varsta cuprinsa intre 7 – 15 ani sunt asteptati sa participe la activitati cum ar fi: pictură, muzică bisericească, înot, volei, fotbal si alte jocuri.

Preţul este de $125/de persoană.
Pt mai multe informatii o puteti contacta pe Violeta Vancea: 847.942.8632 sau  email: violetavancea@yahoo.com

Organizatia Caritabila Sf. Parascheva din Chicago va sustine a 3-a Editie a Turneului de Tenis

joi, mai 16th, 2013

Intre 1 si 2 iunie, 2013 Organizatia Caritabila Sf. Parascheva din Chicago va invita la cea de-a 3-a Editie a Turneului de Tenis.

Sunteti asteptati sambata, 1 iunie intre orele 10:00 am – 6:00 pm si duminica, 2 iunie: intre 3:00 pm – 6:00 pm la Maine Township High School, 1131 S Dee Rd, Park Ridge, IL.
Taxa de participare este de $30/jucator (cash) sau $32 via PayPal

Data limita de inscriere este vineri, 31 mai, ora 7:00 pm

Pentru sponsorizari puteti scrie la adresa de email: contact@spcharity.org sau la telefon 773-774-1677


Pentru informatii suplimentare despre turneu si donatii on-line va rugam sa accesati pagina de web  www.spcharity.org/tenis

 

Toate veniturile incasate in urma acestui eveniment vor fi directionate catre copii ajutati de organizatia caritabila Sf. Parascheva.

Revista “Lumina Lina” din New York lanseaza volumul 2/2013

joi, mai 16th, 2013

A aparut numarul 2/2013 a revistei “Lumina Lina” din New York.

Unul dintre principalele obiective ale Bisericii si Institutului nostru consta in organizarea si desfasurarea unei sustinute activitati teologice, pastorale, spirituale si culturale, de prezentare a ideilor teologice care framanta lumea actuala, si de asemenea de prezentare a literaturii romane clasice si contemporane.

In acest scop a fost publicata revista Lumina Lina trimestrial (din 1996), in format carte, in conditii grafice de inalta tinuta profesionala, corespunzatoare cu aspiratiile si interesul pentru spiritualitatea si cultura romaneasca autentica manifestate in comunitatea noastra.

Organizaţia de tineret ortodox a Arhiepiscopiei noastre (ROYA), organizeaza Tabăra de Vară

joi, mai 16th, 2013

Organizaţia de tineret ortodox a Arhiepiscopiei noastre (ROYA) vă invită să participaţi la Tabăra de Vară care va fi organizată între 20 iulie şi 3 august 2013, la Lacul Cayuga, New York.

Activităţile de agrement includ înnot, fotbal european, program de cultură română (muzică, dans, istorie, tradiţii, badminton, voley, foc de tabără, canotaj, windsurfing, etc., iar activităţile duhovniceşti includ conferinţe, discuţii la nivelul vârstei, lecţii de iconografie, filme, discuţii despre relaţiile cu duhovnicul, rugăciune, etc.

Preţul de persoană este de $275/pentru o săptămână; sau $550/pentru două săptămâni, iar grupele de vârstă sunt 14-17 şi 18-30. Data limită pentru înscriere este 15 iunie 2013.

Pentru detalii, vă rugăm să vizitati www.romarch.org sau sa sunaţi la (718) 426-0612

Serbare pe tema „Lumea, Creaţia lui Dumnezeu,” organizată de Şcoala de Religie a parohiei Sfânta Parascheva din Wakefield, MA

joi, mai 16th, 2013

Duminică, 19 mai, după încheierea programului liturgic, va avea loc serbarea cu tema „Lumea, Creaţia lui Dumnezeu,” organizată de Şcoala de Religie a parohiei Sfânta Parascheva din Wakefield, MA urmată de înmânarea diplomelor de graduare, deşi cursurile şcolii vor continua pana la data de 15 iunie.

Cu aceasta ocazie, vom avea alături de noi şi un fotograf profesional pentru a capta momentele principale şi care va oferi portrete personale şi de familie celor doritori.

Slujba şi ceremonia de deschidere a noii clădiri a bisericii Sfîntul Dumitru din Weston, MA

joi, mai 16th, 2013

La invitaţia Părintelui Nicholas Krommydas, preotul paroh al Bisericii Greceşti Sfântul Dumitru din Weston, MA şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Nicolae, părintele Nicolae Simion va participa la slujba şi ceremonia de deschidere a noii clădiri a bisericii Sfîntul Dumitru, care va avea loc în seara zilei de sâmbătă 11 mai 2013.

Părintele Simion va cocelebra slujba vecerniei împreună cu un sobor de preoţi ortodocşi din zonă şi Eminenţa Sa, Methodios, Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Greceşti din Boston.

Picnic de primăvară organizat de membrii parohiei Învierea Domnului din Sacramento

joi, mai 16th, 2013

Sâmbătă, 18 mai începând cu ora 3:00 PM sunteţi invitaţi să participaţi la picnicul de primăvară organizat de membrii parohiei Învierea Domnului din Sacramento la sediul din 3250 U Street, Antelope, CA.

Cei care doresc să contribuie la organizarea acestui picnic prin donaţii în bani sau mâncare sunt rugaţi să o contacteze telefonic pe D-na Mihaela Lazăr la 916-792-2983.

Vă aşteptăm cu drag, Parohia Învierea Domnului, Sacramento, CA.