desprebisericii     Best vps companystirimart 2014reflectã2014Web site hosting servicestuturor843
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

Duminica Ortodoxiei la Parohia Sf. Ștefan cel Mare din Oshawa, ON

mart. 12, 2014, categoria Stiri.

Duminica Ortodoxiei, prima duminicã din Postul mare, este un popas important în drumul fiecãrei comunitãți creștine cãtre Înviere. Cinstim în aceastã duminicã biruința învãțãturii despre sfintele icoane. Al VII-lea Sinod Ecumenic din 787, completat prin deciziile celui din 843, au reconfirmat hotãrârile sinoadelor ecumenice anterioare arãtând cum învãțãturile acestora se reflectã fidel în cea despre prezența icoanelor în biserici.

În Duminica Ortodoxiei seara se sãvârșește slujba Vecerniei la care participã împreunã ierarhi, preoți, diaconi și credincioși din diferite comunitãți entice. Prin aceasta se dorește manifestarea în mod vizibil a unitãții de credințã și viațã a tuturor Bisericilor Ortodoxe.

Anul aceasta, în partea de est a orașului Toronto, mai precis în Oshawa, Vecernia a fost gãzduitã de parohia cu hramurile Sf. Ștefan cel Mare și Sf. Nectarie. Slujba Vecerniei a fost condusã de PS Ioan Casian de Vicina episcop – vicar. Alãturi de Pãrintele paroh Petre Busuioc au participat preoți din celelalte comunitãți românești din zona Toronto, preoți și credincioși din comunitãțile greacã și ucraino-românã. În cuvântul ținut cu acest prilej PS Ioan Casian a subliniat importanța evenimentului Întrupãrii ca element fondator al învãțãturii despre sfintele icoane. Slujba Vecerniei s-a încheiat prin binecuvãntarea Litiei și prin procesiunea cu sfintele icoane. A urmat apoi agapa frãțeascã în sala socialã a bisericii.       

 



Romanie, plai de dor