vancouver pestenașteriiBest offshore web hostingvest Școalaprezentat duminică ȘcoalaWeb site hosting servicesaceastăbc
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

Luminile Nașterii Domnului peste Vancouver, BC

mart. 6, 2015, categoria Stiri.

Sărbătoarea Nașterii Domnului se apropie cu pași repezi, la fel și sfârșitul unui an plin cu de toate! Un an de strădanii, de împliniri și eșecuri; de căutări și regăsiri. Iată, a venit din nou timpul să ne pregătim pentru Sărbatoarea Sfântă încercând, asemeni “magilor răsăritului” să urmăm cu osteneala duhovnicească, după putere, lumina “stelei vestitoare” și să pregătim “darurile prețioase” pentru Nașterea Pruncului Sfânt. Nu e mai bun ajutor pe această cale, decât Taina Sfântului Maslu, Mărturisirea, primirea Cuminecării, binecuvântarea pentru întreaga familie și comunitate. Iar cel mai bun și potrivit mod de a împlini acestea este prin primirea în mijlocul comunității a Ierarhului nostru, spre a ne fi sfințitor, rugător și îndrumător pe această cale.   

 

Și anul acesta am beneficiat de prinosul de bunăvoință din partea Înalt Prea Sfințitului Părinte Arhiepiscop Nicolae al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi care a poposit pe coasta de vest a Canadei, în zona Lower Mainland Vancouver B.C. în perioada 12 – 14 decembrie 2014 pentru oficierea Tainei Sf. Maslu la biserica Sf. Nicolae (vineri) și Sf. Gheorghe (sâmbătă) și Sf. Liturghie (duminică). Cu această ocazie, un mare numar de creștini ortodocși români din zonă au primit ungerea cu undelemn sfințit, rugăciunile și îndrumările duhovnicești. Au ascultat cuvântul despre mila dumnezeiască, o iubire lucrătoare și tămăduitoare dincolo de meritele noastre; s-au bucurat de rememorarea momentelor din vizitele anterioare, de creșterea frumoasă a multora dintre tinerii și copiii din comunitate, de realizările familiilor din comunitatea bisericii, de progresele în lucrarea de remodelare a clădirii și creștere spirituală a comunității.

 

Cu prilejul prezentărior în “powerpoint” de sâmbătă, despre sfinții patroni cât și despre personalități sportive, culturale și științifice ale României, Înalt Prea Sfinția Sa a recunoscut în rândul tinerilor participanți adevăratul patriotism și legătura de suflet a tinerilor cu frumusețile, bogăția spirituală și exemplele de muncă și dăruire ale personalităților reprezentative ale neamului nostru, legătură menită să micșoreze distanțele și să mențină fierbinte sentimentul de apartenență. Duminică după-amiază tinerii și copiii de la Școala de duminică au prezentat un frumos spectacol de Crăciun plin de energie și voie bună, aducând vestea apropierii Sărbătorii Sfinte în mijlocul comunității.

 

Încet, încet, umbrele înserării s-au lăsat peste Vancouver, biruite de miile de lumini ale orașului și luminițele locurilor împodobite pentru Sărbătoarea Nașterii. Cu lumina în suflet ne-am luat rămas bun de la Înalt Prea Sfințitul Părinte Arhiepiscop Nicolae privind cu speranță spre viitoarele momente de binecuvântare și pace!

 

Din Vancouver B.C.
Pr. paroh
Corneliu Iulian Dragomir



Romanie, plai de dor