înconjurat liturghieBest hosting webiul2010 categoria stiriBest web hosting in australiaarhiepiscopnicolae arhiepiscopWeb site hosting services2010 categoriacategoria 2010
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

8 ani de la hirotonia și intronizarea IPS Arhiepiscop Nicolae

iul. 15, 2010, categoria Stiri.

 

Miercuri 14 iulie 2010 s-au împlinit 8 ani de la hirotonia și intronizarea IPS Arhiepiscop Nicolae. În Catedrala Sf. Împărați Constantin și Elena din Chicago, IPS Nicolae a slujit Sf. Liturghie înconjurat de clerul Catedralei. În timpul Sf. Liturghii s-au rostit rugăciuni de mulțumire pentru toate binefacerile revărasate asupra Arhiepiscopiei noastre în cei 8 ani de slujire arhierească a Părintelui Arhiepiscop Nicolae, dar și pentru sănătatea Părintelui Ovidiu Sabău și a tuturor celor aflați în suferință. Nu au fost uitați frații din România greu încercați în aceste zile de revărsarea ploilor.

La sfârșitul Sf. Liturghii, IPS Arhiepiscop Nicolae a tâlcuit rostul acestei slujbe de mulțumire și folosul ei la momentele aniversare din viața fiecărui creștin. IPS Nicolae a vorbit credincioșilor prezenți despre momentul hirotoniei și intronizării sale la 14 iulie 2002 în biserica Sf. Ioan Botezătorul din Montreal în prezența PF Patriarh Teoctist și a altor 9 ierarhi, 4 din România și 5 de pe continentul nord american. A amintit de dragostea părintească cu care a fost primit la București, în decembrie 2001, de către PF Patriarh Teoctist, după 7 ani de studii în Franța, de organizarea și desfășurarea evenimentului hirotoniei și intronizării la Montreal, de găzduirea deosebită oferită acestui eveniment de către comunitatea parohiei Sf. Ioan Botezătorul. În încheiere, IPS Arhiepiscop Nicolae a primit urări de mulți și fericiți ani întru slujirea arhierească.



Romanie, plai de dor