septembrieBest video web hosting2012dumnezeu  ajutorulvestire buna hramulprotopopiatuluiCheap ircd hostingseptanul catedralaWindows vps hosting reviews
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

A 76 aniversare a catedralei Buna Vestire din Cleveland, OH

sept. 28, 2012, categoria Stiri.

Duminica, 16 septembrie 2012 a avut loc cea de-a 76 aniversare a catedralei cu hramul Buna Vestire din Cleveland, OH. La eveniment a fost prezent IPS Nicolae, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din cele doua Americi, alaturi de preotul paroh, Pr. Protop Ion Gherman. Dupa slujba arhiereasca, cei prezenti au participat la o masa festiva care a avut loc in sala sociala a parohiei.

Parohia Buna Vestire a fost fondata în seara zilei de 1 septembrie 1936 la iniţiativa unui grup de creştini ortodocşi români care au simţit că o nouă biserica românească era imperios necesară atunci şi că întemeierea acesteia, alături de celelalte două deja existente: Sf. Maria şi Sf. Elena (greco catolică) ar întări mai mult aspiraţiile comunităţii româneşti din Cleveland şi chiar de pe continetul American. Actul Oficial de fondare a fost eliberat la 2 septembrie 1936.

Cu  ajutorul lui Dumnezeu membrii de astăzi ai parohiei doresc să mute cât mai curând reşedinţa parohiei în Olmsted Township, pe Sterns Rd., pe lotul cumpărat şi deja plătit. Astfel se vor încununa efoturile depuse de când s-a fondat parohia în 1936.

Din anul 1991 catedrala Buna Vestire este sediul Protopopiatului de Ohio şi Centrul SUA, protopop fiind preotul paroh Ion Gherman.



Romanie, plai de dor