bisericiorganizatiaromanesti biserici primeiBest web hosting in australiaculturalemartmartavutWindows vps hosting reviews
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

Activitati in cadrul campaniei pentru construirea la Stockholm a primei biserici romanesti

mart. 22, 2010, categoria Stiri.

Vineri, 19 martie, a avut loc una dintre activitatile desfasurate in cadrul campaniei de apel pentru sprijinirea construirii la Stockholm a primei biserici romanesti din Scandinavia, actiune la care au participat sapte membri ai Asociatiei Culturale romano-suedeze Fratia si ai organizatiei de tineret a acesteia, "Activ Spirit", transmite Romanian Global News, care citeaza organizatia romana.

 

In cadrul actiunii s-a dorit informarea cat mai multor romani care locuiesc in Scandinavia despre proiectul edificiului ce urmeaza a fi construit aici la initiativa Asociatiei Culturale Romano-suedeze "Fratia", o biserica de lemn cu arhitectura traditionala maramureseana, purtand hramul Adormirea Maicii Domnului si un complex cultural situat in aceeasi incinta. Participantii la activitate au apelat telefonic zeci de romani din Suedia pentru a le aduce la cunostinta detalii despre proiect si pentru a le oferi oportunitatea de a deveni ctitori ai acestui complex arhitectural cu importante valente spirituale si de promovare a adevaratelor valori romanesti in Scandinavia. Ideea principala a acestei actiuni este aceea de a arata celor care doresc sa sprijine proiectul ca pot face acest lucru donand minim 100 coroane suedeze lunar, in contul mentionat pe siteul asociatiei Fratia, http://www.fratia.se/, astfel incat sa se obtina imprumutul bancar necesar derularii lucrarilor de constructie care urmeaza sa inceapa in curand.

Actiunile de acest fel vor continua, urmand ca cei care devin ctitori ai primei biserici romanesti din Scandinavia sa fie mentionati intr-o "Carte de aur" a acestui edificiu, document care va fi pastrat pentru generatiile viitoare.

Toti cei care vor sa sprijine proiectul pot afla mai multe detalii despre conturile in care pot face donatii pe siteul Fratia la adresa http://www.fratia.se/.



Romanie, plai de dor