buga nicolai slujitdecparticipatBuydomains promo codeCheap adult hostingcatolica sfintelecatalin rockaway tamaduirii"Where to buy hostingbatran" "mirceaWindows vps hosting reviews
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

Activitati in cadrul parohiei Sf. Treime din Rochester, NY

dec. 4, 2013, categoria Stiri.

Pe data de 25 noiembrie s-a savarsit Taina Sf. Maslu. Alaturi de pr. Daniel Ene au slujit pr. Nicolai Buga de la "Sf. Treime" din Philadelphia, PA, pr. Georgian Voicila de la "Izvorul Tamaduirii" din Rockaway, NJ si pr. Catalin Mot de la biserica ortodoxa greaca "Bunavestire" din Rochester NY. Au participat de la manastirea "Acoperamantul Maicii Domnului" maica Tatiana si maica Singlitichia. Credinciosii au avut pentru prima oara bucuria de a se putea inchina moastelor Sf.Mare Mucenite Ecaterina, moaste ce au fost primite in dar de parohia noastra din Italia de la Biserica Sf Dumitru din Genova. Din 1730 Sf. Moaste ale Sfintei Ecaterina se afla in aceea biserica primate de la Sinai. Biserica care inainte de a intra in posesia comunitatii romanesti din Genova purta hramul Sf Ecaterina si facea parte din Arhiepiscopia Catolica. Sfintele ei Moaste vor reaprinde de acum candela rugaciunii si vor fi izvor de binecuvantare si mangaiere la vremuri de incercare credinciosilor romani din Vestul Statului New York. Sfintele Moaste vor poposi de asemenea vineri 6 decembrie la Biserica Sf Treime din Philadelphia iar duminica la biserica Sf Nicolae din Sunnyside, NY cu ocazia hramului.

Duminica 1 decembrie, Ziua Nationala a Romaniei a fost sarbatorita si la Biserica Sf Treime din Rochester NY cu o agapa organizata de Reuniunea Doamnelor , care a urmat Sfintei Liturghii si Slujbei Tedeumului. Dl. Gheorghe Anitescu din Syracuse, NY a citit cateva din poeziile dansului din volumul "Catrene din Anotimpurile Vietii". Copiii de la scoala romaneasca au prezentat in limba engleza piesa de teatru "Mircea cel Batran". Pentru eforturile lor au fost rasplatiti cu numeroase aplauze.

Pe data de 8 dec tinerii ROYA din parohia Sf. Treime din Rochester NY in colaborare cu adapostul "Open Doors" vor imparti pachete oamenilor home-less in cadrul proiectului "Loving means Caring". Proiectul acesta va fi anual organizat de biserica noastra si el va avea ca scop ajutorarea oamenilor fara adapost. Tinerii parohiei noastre vor invata ca fiecare din noi meritam sa avem sanse egale de care sa ne bucuram si pentru care trebuie sa multumim lui Dumnezeu. 



Romanie, plai de dor