oct categoriamaterialeromane ortodoxestiri2010 categoriaoctWhere to buy hostingWindows hosting servicesWindows virtual hostingraspuns
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

Ajutor pentru Mitropolia Basarabiei din partea Patriarhiei Romane

oct. 20, 2010, categoria Stiri.

La sediul Mitropoliei Basarabiei a sosit un lot de 50 de mii de manuale de religie pentru clasele I-IV.

 

 Manualele au fost donate de Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, la solicitarea Inaltpreasfintitului Petru, Arhiepiscopul Chisinaului, Mitropolitul Basarabiei si Exarh al Plaiurilor, in vederea protejarii drepturilor privind identitatea etnica, lingvistica, culturala si religioasa a copiilor din eparhiile ortodoxe romane din diaspora. „Dorim sa aducem multumiri Preafericitului Parinte Patriarh Daniel pentru faptul ca a raspuns prompt solicitarii noastre de a ne ajuta.

Manualele vor fi de real folos pentru profesorii de religie care, din cate cunoastem, se confrunta cu o mare lipsa de materiale didactice. Acest lot este destinat preponderent pentru parohiile noastre, dar nu vom lasa fara raspuns nici solicitarile venite din parohiile care nu sunt in jurisdictia Mitropoliei Basarabiei. Pana la urma, Cuvantul Domnului trebuie sa ajunga la toti ortodocsii din Republica Moldova", a spus Inaltpreasfintitul Mitropolit Petru. Manualele au fost distribuite cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Mitropolit Petru, la cererea directorilor de scoli si a preotilor parohi.



Romanie, plai de dor