paisiehramului prilejul frăţeascăBuydomains promo codehram prezenţiCheap hosting reviewsaleprogramaduminicăcategoria
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

Al doilea hram al mânăstirii Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou a fost prăznuit duminică 16 mai

mai 19, 2010, categoria Stiri.

Înălţarea Domnului este al doilea hram al mânăstirii Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou din Middletown, NY. Duminică 16 mai, IPS Arhiepiscop Nicolae împreună cu părinţii slujitori la mânăstire, P. Cuv. Protosinghel Vincenţiu şi P. Cuv. Ierom. Paisie, P. C. Preoţi Andrei Turcoane de la parohia Sf. Nicolae din New York şi Ovidiu Sabău de la parohia Sf. Andrei din Reading, PA şi credincioşi din zona New York au slujit Sf. Liturghie şi s-au bucurat de agapa frăţească cu prilejul hramului. Răspunsurile la strană au fost date de corul parohiei Sf. Nicolae din New York.

 

Dumnezeu a rânduit o zi frumoasă de primăvară, astfel că nu puţini credincioşi ai parohiilor învecinate, dar şi veniţi mai de departe au fost prezenţi la hram. IPS Arhiepiscop Nicolae a vorbit la predică despre semnificaţia acestei duminici a 7-a după Sf. Paşti, duminică aflată între două sărbători, Înălţarea Domnului şi Pogorârea Duhului Sfânt. Rugăciunea arhierească a Mântuitorului citită la Sf. Evanghelie este îndemn la înţelegere a modului cum se cuvine să primim şi să mărturisim cuvântul lui Hristos, ca şi adevărul de credinţă al dumnezeirii Sale. Din această perspectivă a mărturisirii înţelegem şi închinarea acestei duminici Sf. Părinţi de la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din 325 care au stabilit primele 7 articole ale Crezului.

 

IPS Arhiepiscop Nicolae a vorbit apoi despre planul de încheiere a construcţiei noii biserici a mânăstirii, îndemnându-i pe toţi cei implicaţi la a lua aminte şi a programa cu seriozitate lucrările care mai sunt de încheiat în vederea sfinţirii bisericii.



Romanie, plai de dor