părinteleoctBest video web hosting catedrala 2010 2010viziteicuvântului
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

Aniversare la Catedrala Sf. Gheorghe din Windsor, ON

oct. 19, 2010, categoria Stiri.

Duminică 17 octombrie 2010, Catedrala Sf. Gheorghe din Windsor a sărbătorit a 92-a aniversare a comunității. IPS Arhiepiscop Nicolae împreună cu părintele paroh George Săndulescu și părintele Pavel … de la Catedrala Ucrainiană Sf. Vladimir din vecinătate au slujit sâmbătă seara taina Sf. Maslu pentru credincioșii celor două comunități, română și ucrainiană. Duminică dimineața, același sobor a slujit Sf. Liturghie cu ocazia aniversării.

 

La momentul predicii, IPS Nicolae a tâlcuit Evanghelia zilei. Parabola semănătorului, explicată de însuși Mântuitorul, este un prilej deosebit de reflecție asupra înțelegerii viețuirii creștine, asupra pregătirii sufletului pentru primirea Cuvântului lui Dumnezeu. IPS Nicolae a mulțumit părintelui Pavel și comunității ucrainiene pentru prezență. A fost de fapt o întoarcere a vizitei pe care părintele George și comunitatea Catedralei Sf. Gheorghe au făcut-o comunității ucrainiene vecine cu ocazia vizitei pastorale a IPS Mitropolit Yurij, noul mitropolit ales al Bisericii Ortodoxe Ucraniene din Canada, pe data de 3 octombrie 2010.

 

Masa festivă a încheiat sărbătoarea Catedralei Sf. Gheorghe. Copiii de la școala de duminică au oferit un frumos program, completat cu câteva dansuri populare executate de grupul de dansuri al Catedralei. Ca în fiecare an, Societatea culturală Graiul Românesc a oferit trei burse la trei tinere studente ale parohiei.



Romanie, plai de dor