Best canadian web hosting companiesurmatformaţiaCheap adult hostingoct 2010celeWeb site hosting servicesînaltpreasfinţitul liturghieîndemnat nicolae înaltpreasfinţitulacestei
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

Aniversare la parohia Sfântul Ştefan, South St. Paul, MN

oct. 15, 2010, categoria Stiri.

Parohia Sf. Ştefan din South St. Paul, MN a sărbătorit duminică, 3 octombrie, a 86-a aniversare de la fondarea parohiei, informează romarch.org. Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Nicolae s-a aflat în mijlocul credincioşilor parohiei cu acest prilej. La Sf. Liturghie, Înaltpreasfinţitul Nicolae a explicat Evanghelia zilei despre iubirea vrăjmaşilor şi facerea de bine. Cuvintele Mântuitorului sunt nebunie pentru lumea în care trăim, dar Hristos ne-a avertizat că noi nu suntem din lumea aceasta. Evanghelia zilei a fost un prilej deosebit pentru fiecare creştin de a reflecta asupra propriei înţelegeri a creştinismului şi a împlinirii acestei porunci de a-l iubi chiar şi pe vrăjmaş.

În încheierea predicii, Înaltpreasfinţitul Nicolae i-a îndemnat pe preotul paroh, Pr. Ioan Poptelecan şi pe credincioşii parohiei să folosească acest moment aniversar pentru a analiza proiectele de viitor ale parohiei, cele privind clădirea bisericii, dar mai ales cele privind programele comunităţii pentru copii, tineri şi adulţi. A urmat o masă festivă cu mâncăruri tradiţionale româneşti apreciate de mulţi prieteni americani ai parohiei. Formaţia de dansuri populare Izvoraşul a încântat audienţa cu câteva dansuri.



Romanie, plai de dor