parohia pentru începutarhimandrit perioadă2013 categoriastiri categoriaînproces largcărpenișeanu mihaiWhere to buy hostinglunicategoria
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

Bobotează în California

ian. 11, 2013, categoria Stiri.

IPS Arhiepiscop Nicolae s-a aflat duminică 6 ianuarie, de Bobotează, în parohia Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din Torrance, CA. IPS Nicolae a vorbit la momentul predicii despre importanța descoperirii Fiului lui Dumnezeu întrupat la momentul Botezului în Iordan, dar și despre misiunea de Înaintemergător a Sf. Ioan Botezătorul. Descoperirea dumnezeiască urmează pregătirii prin pocăință, după chemarea Sf. Ioan. Părintele paroh Mihai Cărpenișeanu a vestit credincioșilor bucuria acestui început de an pentru parohia din Torrance, respectiv primirea aprobărilor pentru noua sală socială a bisericii și i-a îndemnat pe toți să susțină acest proiect.

Luni 7 ianuarie 2013, la sărbătoarea Soborului Sf. Ioan Botezătorul, IPS Arhiepiscop Nicolae s-a aflat în parohia Înălțarea Sf. Cruci din Upland, CA. Alături de părintele paroh, Arhim. Nicodim Bibarț, a slujit și Pr. Protopop Mihai Cărpenișeanu. IPS Nicolae a vorbit credincioșilor despre misiunea Sf. Ioan Botezătorul de identificare și mărturisire a lui Mesia în persoana lui Iisus din Nazaret. Parohia din Upland se află într-un larg proces de înfrumusețare a bisericii cu pictură și iconostas. IPS Nicolae i-a felicitat pe credincioși pentru frumoasele împliniri din ultima perioadă. P. Arhimandrit Nicodim a mulțumit IPS Nicolae de vizită amintind că se împlinesc 10 ani de când, la praznicul Bunei Vestiri 2003, a avut loc prima vizită arhierească în această parohie.



Romanie, plai de dor