vorbit canadianBest video web hostingapreciere prilej hramîmpăraţi catedraleiCheap hosting reviewchemareaWeb site hosting servicesmomentulîmpăraţi
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

Catedrala Sf. Împăraţi Constantin şi Elena din Chicago şi-a sărbătorit hramul

mai 25, 2010, categoria Stiri.

Zilele trecute au revărsat bogate binecuvântări peste clerul şi credincioşii Catedralei Sf. Împăraţi Constantin şi Elena din Chicago. Ca în fiecare an, sfinţii ocrotitori, Împăratul Constantin şi mama sa Elena, au fost cinstiţi în mod deosebit la Chicago.

 

Prăznuirea a început încă de joi seara cu slujba Vecerniei şi a Litiei pentru sărbătoarea Sf. Împăraţi. Alături de IPS Arhiepiscop Nicolae, de clerul şi credincioşii Catedralei s-a aflat, ca invitat de onoare, IPS Arhiepiscop Seraphim de Ottawa (OCA). A doua zi, clerul şi credincioşii s-au aflat împreună la Sf. Liturghie. IPS Arhiepiscop Seraphim a vorbit la momentul predicii despre misiunea pilduitoare pentru fiecare creştin a Sf. Împăraţi Constantin şi Elena. Seara aceleaşi zile de vineri 21 mai a fost un prilej de bucurie pentru tinerii Catedralei care au avut ocazia să îl asculte din nou pe IPS Seraphim şi să adreseze întrebări. Ierarhul canadian a vorbit despre sensul mărturisirii creştine în lumea secularizată de astăzi.

 

Duminică 23 mai, de sărbătoarea Rusaliilor, s-a continuat şi serbarea hramului Catedralei. Mulţime de credincioşi au fost prezenţi în această zi când Duhul cel Sfânt vine în lume să  sfinţească şi să lumineze toată făptura. IPS Seraphim a vorbit după citirea Sf. Evanghelii despre semnificaţia praznicului Cincizecimii, despre cuviinţa cererii trimiterii Duhului şi mărturia creştină pe care trebuie să o aducem despre prezenţa Duhului în lume. La sfârşitul Sf. Liturghii, IPS Arhiepiscop Nicolae a vorbit despre exemplul Sf. Împăraţi ca cei ce au acceptat chemarea de la Dumnezeu şi au fost luminaţi de Duhul să îşi împlinească misiunea. IPS Nicolae a mulţumit oaspeţilor pentru prezenţă, îndeosebi IPS Seraphim pentru dragostea arătată faţă de comunitatea românească din Chicago.

 

Sărbătoarea s-a încheiat cu masa festivă de hram, prilej de apreciere a programului pregătit de copiii Catedralei şi de formaţia de dansuri „Mioriţa”.



Romanie, plai de dor