Daruri și binecuvântări de la Ziua României până la Crăciun la Vancouver

Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi, în cadrul parohiei Sf. Nicolae din Vancouver, BC, Canada se desfășoară un bogat program spiritual și social în postul Nașterii Domnului.


Din program amintim sărbătorirea Sf. Apostol Andrei, ocrotitorul României, sărbătorirea Zilei Naționale a României, atât prin participarea la Sf. Liturghie, cât și cu o sesiune de comunicări despre Sfinții Români și personalități românești. Comunicările sunt susținute de tinerii parohiei în fața oaspeților români și canadieni pentru înțelegerea specificului și spiritualității neamului nostru românesc.         

Comunicările continuă pe parcursul Postului, onorate și de prezența în mijlocul parohiei a Prea Sfințitului Părinte Episcop Vicar Ioan Casian de Vicina care va oficia Taina Sf. Maslu alături de soborul de preoți din zonă. Prea Sfinția Sa va oficia Sf. Liturghie pe data de 6 decembrie, 7 decembrie și 8 decembrie cu împărtășirea credincioșilor pentru pregătirea sărbătorii Nașterii Mântuitorului. Pregătirea spirituală va continua cu sesiunea de prezentări cu întrebări și răspunsuri prezidată de PS Ioan Casian.        

În săptămânile ce vor urma, comunicările vor continua până la programul de colinde din ajunul Crăciunului, program susținut de tinerii parohiei. Sărbătoarea Nașterii Domnului va fi prilej de bucurie a parohiei prin sfintele slujbe, bucatele bogate, tradiționale pregătite de părinți, dar și grija pentru pentru cei săraci (homeless) prin pregătirea de pachete ce vor fi oferite de copiii și tinerii comunității.

Leave a Reply