Best canadian web hosting companiespreoţinicolaeBest vps companyliturghie după martienicolae patruzeciWeb site hosting services 
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

Duminica Ortodoxiei sărbătorită la Chicago

mart. 31, 2013, categoria Stiri.

Duminica Ortodoxiei a fost sărbătorită în mod deosebit şi anul acesta la Chicago. Cinci ierarhi, patruzeci de preoţi şi diaconi şi câteva sute de credincioşi ortodocşi din zona metropolitană Chicago s-au adunat la Catedrala Ortodoxă Sârbă Învierea Domnului pentru slujba Vecerniei sâmbătă 23 martie 2013. Răspunsurile au fost date de corul Pan-Ortodox din Chicago dirijat de doamna Gordana Trbuhovich în limbile engleză, greacă, slavonă, română şi arabă.

 

IPS Arhiepiscop Nicolae a rostit cuvântul de învățătură despre cinstirea ce se cuvine icoanelor, cinstire bazată pe Întruparea Fiului lui Dumnezeu. Această cinstire este o chemare la sfințenie, chemare împlinită de sfinții Bisericii reprezentați în icoane. IPS Nicolae a vorbit apoi despre rugăciune ca împlinire a Ortodoxiei, a dreptei cinstiri adusă lui Dumnezeu. La sfârşitul slujbei Vecerniei, s-a citit Sinodiconul Ortodoxiei şi Crezul ca şi mărturisire comună a dreptei credinţe. O procesiune cu sfintele icoane a încheiat această slujbă a Vecerniei săvârşită de clerul şi credincioşii ortodocşi din Chicago. Alături de IPS Nicolae au participat preoţii slujitori şi mai mulţi credincioşi ai Catedralei Sf. Împăraţi Constantin şi Elena din Chicago.

 

Duminică 24 martie, în Duminica Ortodoxiei, credincioșii Catedralei Sf. Împărați au avut marea bucurie să primească spre închinare și păstrare în Catedrală o raclă cu moaștele mai multor sfinți ierarhi și martiri ai Bisericii. Racla a fost lucrată în Atelierele Patriarhiei Române.

 

Luni 25 martie, după Sf. Liturghie a sărbătorii Bunei Vestiri, IPS Arhiepiscop Nicolae a participat la retragerea spirituală a clerului ortodox din zona Chicago. Evenimentul a avut loc mânăstirea sârbească New Gracanica din Grass Lake, IL. IPS Nicolae a prezentat tema ”Pastorația bolnavilor. Metode, mijloace, dificultăți pastorale.”



Romanie, plai de dor