carediferite episcopii20102010montrealCheap hosting reviewpreotilupascuacoperireWindows hosting services
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

Grup coral al tinerilor preoti ortodocsi din Montreal

nov. 2, 2010, categoria Stiri.

Constituirea, in perspectiva sarbatorilor de iarna, a unui grup coral al tinerilor preoti ortodocsi din Montreal, indiferent de episcopia sub care se afla, ca acoperire canonica, bisericile pastorite de ei, este in prag de realizare.

Aceasta initiativa cu totul si cu totul deosebita vine din partea catorva tineri preoti ortodocsi romani din Montreal si orasele limitrofe. Grupul coral ar urma sa ofere un scurt concert de colinde destinat comunitatii (in conditiile in care ar apuca sa repete de cateva ori impreuna). Ideea este cu atat mai meritorie cu cat, dupa cum se stie, bisericile ortodoxe romanesti apartin de doua episcopii diferite, iar formarea acestui grup coral ar fi un semnal pozitiv in vederea doritei unificari a celor doua structuri bisericesti romanesti din America de Nord. Initiativa ii apartine preotului Constantin Ciubotariu, parohul bisericii Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril, care a impartasit-o si altor colegi de vocatie ai domniei-sale, primul fiind parohul bisericii Sf. Gheorghe din St. Hubert, preotul Daniel Sandu, care a imbratisat-o cu drag.

Au urmat alte contacte, ideea ajungand si la cunostinta altor preoti, ba chiar si la sufletul lor. Mai mult, chiar si IPS Ioan Cassian, episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din America si Canada, saluta din toata inima initiativa, dorindu-si chiar dezvoltarea ei in viitorii ani pentru formarea unui grup cat mai numeros din membri ai corurilor mai multor biserici. Salutand ideea parintelui Constantin Ciubotariu ii nominalizam pe preotii care si-au dat acordul de principiu de a face parte din amintitul grup coral: pr. Daniel Sandu (biserica Sf. Gheorghe, St. Hubert), pr. Daniel Ungureanu (biserica Sf. Nicolae, Montreal), pr. Constantin Lupascu (biserica Sf. Imparati Constantin si Elena, Sherbrooke), pr. Ioan Cotrigasanu (biserica Sf. Ilie Tesviteanul, Anjou), pr. Ioan Ceausu (biserica Sf. Dimitrie cel nou, Montreal) si pr. Vasile Trif (biserica Sf. Pantelimon, Terrebonne).



Romanie, plai de dor