octoct 2012 categoria2012 oct 20122012bisericiiparaschevaoct 2012Windows vps hosting reviews
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

Hramul parohiei „Sf. Parascheva” din Wakefield, MA

oct. 5, 2012, categoria Stiri.

Duminică, 14 Octombrie 2012 parohia ortodoxa romana din Wakefield, MA sărbătoreste Pomenirea Sfintei Parascheva – ocrotitoarea comunitătii si 10 ani de la Sfintirea Bisericii.

Slujba va fi oficiată de Inaltpreasfintitul Arhiepiscop Nicolae.
La ora 9:30 va incepe Slujba Utreniei urmată la ora 10:30 de Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie oficiată de Inaltpreasfintitul Arhiepiscop Nicolae.
Masa praznicului va fi organizată la in salonul Knigths of Columbus – 570 Norht Ave, Wakefield, 01880 intre orele 1:30 si 4:30.
Pentru fiecare loc la masa de hram sugerăm o donatie de $25.00 / de persoană (copiii cu varsta inre 13  si 16 ani $10 / persoană).
Rezervarea locurilor poate fi făcută la biserică sau prin e-amil la adresa stparascheva@comcast.net
Sunteti asteptati cu totii !
 
COLECTA SPECIALA PENTRU BISERICA
 
Comunitatea românească crestin-ortodoxă a Bisericii Sfânta Parascheva din estul statului Massachusetts se bucură din anul 1999 de propriul lăcas de cult, Biserica Sfânta Parascheva din Wakefield devenind centrul de referintă al comunitătii românesti din aceasta zonă.
    In decursul anilor, vis-a-vis de achitarea in fiecare lună a imprumutului financiar către bancă, a intretinerii bisericii si a cultului, comunitatea a depus eforturi mari pentru aducerea la starea existentă in care biserica se prezintă astăzi. 
Incercând să infruntăm dificultătile vietii, cu nădejde in Dumnezeu Tatăl, dorim ca in următoarele două luni să colectăm suma necesară achitării imprumutului bancar.
    De ce lucrul acesta si in ce scop?
Două sunt motivele principale pe care le avem:
O mare suma din banii colectati merg la dobânda bancară, bani ce sunt colectati cu deosebit de mare efort. In prezent plata lunară către bancă este de 588.oo de dolari pe lună din care jumătate sunt directionati către dobânda bancară (aproximativ 4,000.oo de dolari anual);
Necesitatea fondării unui Centru Românesc pentru comunitatea românească din jurul marei metropole a orasului Boston.
    Prin plata integrală a proprietătii, comunitatea Bisericii Sfânta Parascheva va avea fundatia necesară pregătirii planului pentru mult-doritul Centrul Românesc de cultura si spiritualitate din marea metropolă a Bostonului. In felul acesta, activitătile culturale, de artă, stiintă si educationale, cât si actiunile caritabile se vor putea desfăsura intr-un cadru exceptional. In felul acesta comunitatea noastră va arăta comunitătii americane respectul si specificul nostru crestin, dar si valorile noastre artistice, culturale si educationale pe care le avem si le putem oferi.
    Dragi prieteni si credinciosi,
    Suma pe care o datorăm in continuare băncii este de 58,000.oo de dolari.
Colectând suma necesară, primul punct al Adunării Parohiale pe agenda proiectelor de viitor va fi Fondarea Primului Centru Cultural Românesc din marea metropolă a Bostonului.
    Numai prin donatia dumneavoastră financiară aceste proiecte pot fi realizate!
    Dumnezeu să vă binecuvinteze, să vă daruiască sănătate, pace si spor!
 
 
 
Preot Paroh Nicolae Simion
Cătălin Nicolae Gătej – Presedintele Consiliului Parohial

 

DE RETINUT
 
·         14 -Octombrie – Hramul Bisericii Sfânta Parascheva; Sfanta Liturghie va fi oficiata de Inalt Prea Sfintitul Arhiepiscop Nicolae
·           9 -Decembrie – Masa de Sfântul Nicolae;
·         23 -Decembrie – Serbarea de Crăciun a copiilor
 


Romanie, plai de dor