(cinciBest offshore web hostingBest video web hostingstabilirea prindupăpentru traduceriparohiilorWindows hosting servicescomitetultraduceri
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

IPS Arhiepiscop Nicolae a participat la întâlnirea Episcopilor Ortodocși Canonici din America de Sud

nov. 23, 2012, categoria Stiri.

În zilele de 6 și 7 noiembrie 2012 a avut loc, în Caracas, Venezuela, ședința Adunării Episcopilor Ortodocși Canonici din America de Sud. A fost a treia întâlnire a Episcopilor Ortodocși din America de Sud după cele organizate în Sao Paolo (2010) și Buenos Aires (2011). Întâlnirea a fost găzduită de parohia ortodoxă grecească din Caracas.

După săvârșirea Sf. Liturghii, primul punct pe ordinea de zi a fost meditația IPS Mitropolit Tarasios al Mitropoliei Grecești de Buenos Aires și America de Sud despre slujirea noastră comună și împreuna lucrare spiritual-pastorală în Biserica Mântuitorului. IPS Mitropolit Athenagoras al Mitropoliei Grecești pentru Mexic și America Centrală, președintele Adunării, a explicat apoi pe larg dialogul purtat cu Episcopii Bisericii Antiohiei cu parohii în America de Sud privind participarea lor la această Adunare. Reprezentanții jurisdicțiilor ortodoxe prezenți la Adunare (cinci din șase jurisdicții) au luat act cu regret despre neparticiparea episcopilor antiohieni și au hotărât să adreseze o scrisoare exprimând acest fapt.

Lucrările au continuat prin stabilirea a 4 Comitete de lucru ale Adunării:

1. Comitetul pentru alcătuirea listei preoților și parohiilor canonice din America de Sud.

2. Comitetul pentru înregistrarea Adunării Episcopilor în Argentina.

3. Comitetul pentru traduceri însărcinat cu alcătuirea, în primă instanță, a unei liste cu cărțile de cult și de catehism disponibile în limbile spaniolă și portugheză.

4. Comitetul pentru relații interbisericești.

Conform hotărârilor de la Chambesy, a fost alcătuită lista ierarhilor membrii ai Comitetului Executiv al Adunării.

În contextul evenimentelor din lumea ortodoxă, membrii Adunării au alcătuit o scrisoare de condoleanțe pentru trecerea la cele veșnice a Preafericitului Părinte Maxim al Bisericii Ortodoxe a Bulgariei și o scrisoare de felicitare IPS Mitropolit Platon al Bisericii Ortodoxe Ruse, fost membru al Adunării, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de slujire preoțească. A fost stabilită și data următoarei Adunări, 6-7 noiembrie 2013 în Bigorilho, Curitiba, Brazilia.



Romanie, plai de dor