dezastru"mickey" michael2012stiriBuydomains promo codereligioaseCheap hosting reviewdecdecWindows vps hosting reviews
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

IPS Arhiepiscop Nicolae a participat la o conferință la Casa Albă

dec. 23, 2012, categoria Stiri.

Peste 80 de reprezentanți ai organizațiilor de caritate creștin ortodoxe din SUA s-au întâlnit la Casa Albă, vineri 14 decembrie, să discute posibile modalități de conlucrare împreună cu Biroul Casei Albe pentru parteneriat cu comunități religioase și vecinătate (White House Office of Faith-Based and Neighborhood Partnerships).

 

Conferința despre implicarea creștinilor ortodocși în lucrarea socială, a fost organizată de către Biroul Casei Albe pentru implicare publică (White House Office of Public Engagement) împreună cu Biroul Casei Albe pentru parteneriat cu comunități religioase și vecinătate (White House Office of Faith-Based and Neighborhood Partnerships) în colaborare cu Organizația Internațională pentru Caritate Creștin Ortodoxă (IOCC)

 

Prezenți pentru a discuta rolul creștinilor ortodocși în lucrarea socială, răspuns în caz de dezastru, și dezvoltarea comunitară în SUA au fost IPS Arhiepiscop Nicolae al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi și episcop de legătură pentru IOCC din partea Adunării Episcopilor Ortodocși Canonici din America de Nord și Centrală, PS Episcop Grigorie de Nyssa al Episcopiei Ortodoxe Carpato-Ruse din SUA și PS Episcop Sevastianos de Zela, Secretarul șef al Sf. Sinod al Arhiepiscopiei Ortodoxe Grecești din SUA, reprezentându-l pe IPS Arhiepiscop Demetrios, membru al Comisiei prezidențiale pentru organizații religioase (Presidential Commission for Faith-Based Organizations). Ierarhilor ortodocși s-au adăugat Michael S. "Mickey" Homsey, președintele Comitetului Director al IOCC, împreună cu membrii ai Comitetului și personal IOCC, clerici ortodocși și lideri ai organizațiilor creștin ortodoxe.

 

”Comunitatea creștin ortodoxă joacă un rol critic în opera socială, răspunsul în caz de dezastru și dezvoltarea comunitară” a spus D. Paul Monteiro, Director adjunct al Biroului Casei Albe pentru implicare publică (White House Office of Public Engagement). Conferința a oferit șansa unui forum de dialog pe tema lucrării sociale și a domeniilor de cooperare.



Romanie, plai de dor