Best canadian web hosting companiesracleiBest offshore web hostingCheap adult hostingCheap hosting reviewtainaWeb site hosting servicestrecuțipreoți
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

Itinerar misionar în Windsor, Ontario

apr. 7, 2013, categoria Stiri.

Weekendul din 29-30 martie 2013 a fost bogat în evenimente pentru credincioșii ortodocși din zona orașului Windsor, ON. Există deja o tradiție ca, în legătură cu a 2-a duminică din Postul Sf. Paști, preoții și credincioșii ortodocși să fie împreună la sfintele slujbe.

 

Evenimentele au debutat sâmbătă dimineața 29 martie prin slujirea Sf. Liturghii la parohia românească Pogorârea Duhului Sfânt. La slujba prezidată de IPS Arhiepiscop Nicolae au participat cei 2 preoți români din Windsor, Pr. Paroh Simion Cătău și Pr. George Săndulescu, alături de alți 2 preoți ortodocși și credincioșii lor. După Sf. Liturghie a avut loc parastasul pentru cei trecuți la Domnul după rânduiala slujbelor Postului Mare. Agapa frățească a încheiat frumoasa petrecere împreună de la parohia Pogorârea Duhului Sfânt.

 

Sâmbătă seara IPS Arhiepiscop Nicolae împreună cu Pr. Paroh George Săndulescu și Pr. John de la parohia antiohiană Sf. Ignatie au slujit taina sf. maslu în Catedrala românească Sf. Gheorghe. Mulțime de credincioși au dorit să participe la această slujbă și să primească tămăduire de toată neputința truprească și sufletească.

 

Duminică dimineața 30 martie, IPS Nicolae a slujit Sf. Liturghie în aceeași Catedrală împreună cu preotul paroh. La momentul predicii, IPS Nicolae a vorbit despre șansa întâlnirii cu Hristos așa cum o descoperă Evanghelia zilei. Dar și despre Sf. Grigorie Palama, învățătorul energiilor necreate care izvorăsc din natura lui Dumnezeu.

 

Duminică seara preoții și credincioșii ortodocși din Windsor au participat la Catedrala Sf. Gheorghe la vecernia pan-ortodoxă. Soborul a fost alcătuit din IPS Nicolae și 7 preoți ai diferitelor parohii ortodoxe din oraș. IPS Nicolae a vorbit despre slujbele specifice Postului Mare, îndeosebi despre rugăciunea Sf. Efrem Sirul. Pe tot parcursul acestor zile, credincioșii au avut binecuvântarea să se închine la moaștele mai multor ierarhi și mucenici prin aducerea raclei lor de la Catedrala Sf. Împărați din Chicago.



Romanie, plai de dor