multe marcata sfintirea2012 categorialiturghie  Windows hosting services 
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

Masa de Sf Dumitru

nov. 5, 2012, categoria Stiri.

 

 

 

 

 

 

 

 

Duminica in data de  21 octombrie, in amintirea Sfantului mucenic Dumitru, Catedrala Sf. Ioan Botezatorul din Montreal, a organizat “Masa de toamna”, o Agapa frateasca  la care au fost invitati toti enoriasii.
Acest eveniment precedat de Sfanta Liturghie, a insemnat pentru credinciosii catedralei un moment de comuniune si unitate.

Catedrala Sf. Ioan Botezatorul, infiintata in 1972, este marcata de mai multe evenimente, la care preotul paroh in prezent, George Chisca devine un organizator activ:

·         Sfintirea Mare a Bisericii din 14 mai, 1978

  • Prima vizita a unui Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, pe continentul nord-american, Fericiul intru adormire, Iustin Moisescu,mai, 1979.
  • Vizita Mitropolitului Moldovei si Bucovinei Daniel, mai, 1999.
  • Hirotonia si Intronizarea I.P.S. Nicolae, iulie 2002, de catre Insusi Intii Statatorul Bisericii Ortodoxe Romane, mult iubitul Patriarh Teoctist.
  • Aniversarea in noiembrie 2008 a 35 de ani de la infiintarea Catedralei noastre, in prezenta Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Laurentiu al Ardealului, delegatul  Prea Fericitului Parinte Patriarh Daniel, al Bisericii Ortodoxe Romane.


Romanie, plai de dor