Best hosting webcult locasromane ortodoxemicanovchiscaarhiepiscopieiarhiepiscopiei intaistatatorul  victorinevenimeteWindows virtual hosting
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

Moment Aniversar la Catedrala Sfantul Ioan Botezatorul

nov. 11, 2012, categoria Stiri.

 

Biserica Sfantul Ioan Botezatorul din Montreal, Canada, ajunsa la a 39-a Aniversare, Duminica 11 noiembrie,  a sarbatorit 39 de toamne de la fondarea si functionarea Catedralei. Pastrind de-a lungul anilor frumusetea traditiilor romanesti se bucura de fiecare data de un popas aniversar, anul acesta al 39-lea. Evenimentul a fost marcat de Sfanta Liturghie si “Masa de Aniversare” unde au fost invitati de Parintele Paroh George Chisca si Consiliul parochial al Catedralei.

Cateva evenimete care au marcat existenta Catedralei:

·       Noiembrie 1973, mica comunitate formata din 178 persoane care semneaza pentru organizarea unui locas de cult in zona, este sustinuta de I.P.S. Victorin, si primeste Charter-ul de organizare si functionare a noii Biserici

·       23 decembrie 1973, Duminica dinaintea Craciunului, are loc prima Liturghie savarsita de : P.C. Protopop C. Iuga si Pr. George Chisca.

·       31 ianuarie 1974, este oficita prima Liturghie Arhiereasca de catre I.P.S. Arhiepiscopul Victorin, intaistatatorul  Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din America si Canada.

·       Iulie 1977, are loc primul Congres al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din America si Canada, la Montreal, gazda fiind Biserica “Sfantul Ioan Botezatorul”.

·       4 mai 1979, Biserica “Sfantul Iona Botezatorul” primeste pentru prima data pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane  P.F. Iustin Moisescu.

·       1980, in acest an are loc instalarea oficiala a Parintelui George Chisca ca Preot- Paroh, de catre I.P.S Victorin, care pastoreste comunitatea pana in trezent.

·       Dupa un sir de evenimente importante, primiri de delegatii oficiale bisericesti, Congrese arhieresti, “Ziua cea mare” dupa cum o va numi Pr. G. Chisca, este 14 iulie 2002, cand Biserica Sfantul Ioan Botezatorul, va gazdui cel de-al 71-lea Congres arhipastoresc, unde in cadrul Liturghiei arhieresti va avea loc hirotonirea si instalarea noului Ierarh Arhimandritul Dr. Nicolae Condrea, ca Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din America si Canada.



Romanie, plai de dor