românești ortodoxe comunități  închegatoctcategoriaoctîn cumpăratoctombrieWindows virtual hosting
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

Moment aniversar la parohia Sf. Treime din Victor, NY

oct. 17, 2012, categoria Stiri.

 

Week-endul din 13 – 14 octombrie 2012 a fost bogat în evenimente pentru parohiile Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din cele doua Americi. În data de 13 octombrie, Inaltpreasfintitul Arhiepiscop Nicolae și Preasfintitul Episcop Vicar Ioan Casian au fost prezenți în parohia cu hramurile Sf. Treime, Sf. Apostol Andrei și Sf. Teodora Împărăteasa din Victor, statul New York cu prilejul aniversării a 10 ani de la fondarea parohiei și de la hirotonia Pr. Daniel Adrian Ene, parohul acesteia.

 

Demersurile pentru înființarea unei comunități ortodoxe românești în centrul și vestul statului New York au început la sfârșitul anului 2001. La data de 8 martie 2002 parohia a fost primită în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din cele doua Americi. 

 

Noua comunitate s-a închegat repede și numai după câteva luni, la sarbatoarea Floriilor din anul 2003, s-a putut savarsi prima Sf. Liturghie în propriu locaș de cult, cumpărat în Victor, NY. De-a lungul anilor noua biserica a fost împodobita, după rânduiala ortodoxă, cu iconostas și pictură, întreaga proprietate fiind renovată. Sfințirea bisericii a avut loc la data de 9 octombrie 2011.



Romanie, plai de dor