nov categoria stiri20132013 novBest web hosting in australiaCheap hosting review2013Web site hosting servicesWhere to buy hostingbisericaWindows vps hosting reviews
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

Postul Nasterii Domnului

nov. 29, 2013, categoria Stiri.

Perioada pe care o traversăm ne pregăteşte spiritual pentru Naşterea Domnului, viaţa Bisericii şi slujbele ei conducându-ne spre acest mare praznic. Aceste săptămâni de post care preced Crăciunul nu sunt doar o perioadă în care scoatem din alimentaţia zilnică produsele de origine animală, ci şi una în care înmulţim rugăciunea şi încercăm să ducem o viaţă cât mai curată. Postul devine astfel o punte de legătură între lumea materială şi mărginită şi Împărăţia cea veşnică.
    Perioada postului este una de curăţire sufletească, de sinceră pocăinţă. Biserica îi îndeamnă pe credincioşi să-şi mărturisească păcatele pentru a întâmpina Naşterea Domnului cu inimile curate. Eliberarea de păcate şi binecuvântarea pentru a primi Sfintele Taine trebuie să constituie mereu principala preocupare a creştinului, nu doar în această perioadă.
    Biserica a randuit ca, în fiecare sâmbătă şi duminică, cuprinse între 21 noiembrie (Intrarea Maicii Domnului în Biserică) şi 20 decembrie (pomenirea Sfântului Ignatie Teoforul), să se facă dezlegare la peşte.
Ultima zi a a acestui post, 24 decembrie, este una de ajunare totală, obicei consemnat încă din secolul al IV-lea.



Romanie, plai de dor