invitaţiBest offshore web hostingatentcategoria 2013dincolo creştinilorcreştinegãzduit rugãciuneparticipat toţi
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

Vecernia Ortodoxiei la Parohia Învierea Domnului din Hamilton

apr. 7, 2013, categoria Stiri.

Dupã cum este îndãtinat de mai bine de un mileniu, prima duminicã a Postului Mare, numitã şi Duminica Ortodoxiei, este marcatã prin slujbe speciale de rugãciune şi prin comuniune între toate comunitãţile creştine ortodoxe din întreaga lume.

 

Parohia Învierea Domnului din Hamilton dimpreunã cu Pãrintele Lucian Puşcariu au gãzduit anul acesta Vecernia Ortodoxiei din acea zonã. Invitaţi au fost Preasfinţitul Hristofor episcopul vicar al Mitropoliei Ortodoxe Greceşti a Canadei şi Preasfinţitul Ioan Casian de Vicina episcopul vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele douã Americi. Au participat preoţi şi credincioşi de la parohiile ortodoxe de diferitã etnie din zonã. S-a cântat în limbile englezã, românã, greacã, rusã şi bulgarã.

 

Cuvântul de învãţãturã a fost ţinut de PS Ioan Casian care a subliniat importanţa unitãţii tuturor creştinilor dincolo de graniţele etnice. De asemenea a fost subliniatã importanţa acestui eveniment ca mãrturie vie a unitãţii de credinţã în societatea contemporanã. PS Hristofor în scurtul cuvânt de încheiere a vorbit despre frumuseţea credinţei creştine.

 

La sfârşitul slujbei toţi au participat la agapa frãţeascã obişnuitã pregãtitã atent de Comitetul doamnelor.  



Romanie, plai de dor