Best canadian web hosting companiesmoldovei mitropoliaBest video web hostingBest vps companysfcuvioasaparaschevacomjandarmiioctWhere to buy hostingcategoria
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

Vesmantul Cuvioasei Parascheva la Misiunea „Sf. Parascheva” din Newmarket, ON

oct. 5, 2012, categoria Stiri.

 

Dumnezeu, in marea Sa milostivire, face lucruri mari si minunate si pentru noi romanii de pe meleagurile canadiene.

Cu totii stim ca parasind iubita noastra tara, am lasat acolo lucruri, amintiri, rude si mai ales o stare, o stare a sufletului la care gandindu-ne acum, aici ne face sa oftam adanc si sa ni se umezeasca ochii sufletului.

Fara dorinta de a transmite un sentiment melancolic, as dori sa va reamintesc ca in data de 14 Octombrie noi romanii sarbatorim pe una dintre cele mai dragi si mai iubite sfinte, pe Sfanta Cuvioasa Parascheva.

Ea este numita ocrotitoarea Moldovei si ajutatoarea noastra a tuturor in toate nevoile noastre. Mitropolia Moldovei face eforturi mari pentru a permite accesul a sute de mii de pelerini la sfanta noastra draga.

Armata, politia, jandarmii pun in aplicare diferite planuri pentru a facilita accesul cat mai multor persoane la racla unde odihnesc sfintele moaste ale Sfintei noastre Parascheva.

Cine sunt cei care vor sa o vada, sa i se inchine si sa-i ceara ajutorul?

Noi toti, mamele cu pruncii lor, elevii cu profesori, studentii din marele centru universitar din Iasi dinpreuna cu profesorii lor, bolnavii din spitale dinpreuna cu doctorii, si toti credinciosii ortodocsi dinpreuna cu preotii lor.

Vestea buna este ca Sfanta Cuvioasa Paraschiva nu ne-a uitat nici pe noi.

La cererea parintelui Mihail Cristea de la Biserica Sfanta Cuvioasa Parascheva din Newmarket, Inalt Prea Sfintitul Nicolae, Arhiepiscopul din cele doua Americi a solicitat si primit vesmantul cu care a fost imbracata Sfanta Cuvioasa Parascheva ca odor de mare pret pentru aceasta biserica nou infiintata.

Acest demers a fost posibil cu bunavointa Inalt Prea Sfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei care a autentificat acest dar printr-un hrisov emis de Mitropolia Moldovei si Bucovinei.

Iata dar, frati crestini, ca acum, in aceasta parte de lume, ne putem bucura de prezenta, as indrasni sa spun, a maicii noastre Parascheva si binenteles de mijlocirea ei catre Domnul pentru nevoile si necazurile noastre.

Biserica Ortodoxa Romana" Sfanta Cuvioasa Parascheva" prin reprezentantii ei; preot Mihail Cristea, diacon Vasile Aileni, membrii consiliului parohial dinpreuna cu toti enoriasii va invitam sa veniti atunci cand timpul va permite si in mod special la hramul bisericii noaste sa va inchinati, sa lasati un pomelnic si sa va rugati scumpei noastre ocrotitoare sa ne ajute pe toti dupa nevoile noastre.

  • Sambata, 20 octombrie 2012 cu incepere de la ora 6:30 pm – Taina Sf. Maslu savarsita de PS Ioan Casian in prezenta unui sobor de preoti
  • Duminica, 21 octombrie 2012 cu incepere de la ora 12:30 pm – Sf. si Dumnezeiasca Liturghie arhiereasca savarsita de PS Ioan Casian
  • 3:00 pm – Masa festiva de hram

 

Sunteti asteptati cu mare dragoste!

 

 
Pr. Mihail Cristea(416 897 3111)
Biserica Ortodoxa Romana "Sf. Cuvioasa Parascheva"
227 Church St. Newmarket, On. L3Y 4C5

 

SfCuvioasaParascheva.com

 

 



Romanie, plai de dor