Best canadian web hosting companiesvizitaipsdec Buydomains promo codeprocesul pentruculminatWindows virtual hostingWindows vps hosting reviews
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

Vizita I.P.S. Arhiepiscop Nicolae în Vancouver B.C.

dec. 2, 2012, categoria Stiri.

Vizita I.P.S. Arhiepiscop Nicolae în Vancouver B.C.

 

   În perioada 23 – 25 noiembrie 2012, Înaltpreasfinţitul Pãrinte Arhiepiscop Nicolae, arhiepiscopul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele douã Americi, a vizitat parohiile de pe coasta de nord vest a Canadei, respectiv biserica Sf. Nicolae din Port Kells, B.C. şi biserica Sf. Gheorghe din New Westminster, B.C.

   Vizita a început vineri seara cu oficierea Tainei Sf. Maslu în mijlocul soborului de preoţi locali şi a credincioşilor celor trei parohii ortodoxe românești din zonã: cele două biserici mai sus menţionate şi biserica Sf. Treime din New Wesminster B.C. aparţinând de Episcopia Ortodoxă Românã din America. I.P.S. Sa a accentuat, în cuvântul de la sfârşitul slujbei, importanţa participãrii individuale și deschiderii sufleteşti pentru procesul de vindecare sufleteascã şi trupeascã, în care elementele materiale, vizibile, ajutã doar atunci când credinţa şi participarea sufleteascã, unitã cu postul, rugãciunea şi fapta bunã, lucreazã pentru transformarea credinciosului. Slujba s-a încheiat cu agapa frățeascã la care au participat toți cei prezenți.

   Ziua de sâmbatã 24 noiembrie a prilejuit întâlnirea Pãrintelui Arhiepiscop cu grupul de studenţi de la Atelierul de artã şi spiritualitate “Teophania” de pe lângã biserica Sf. Nicolae, coordonat de pãrintele Corneliu Iulian Dragomir. Înaltpreasfinţia Sa a aflat despre tehnica picturii în acrilic, a vãzut şi binecuvântat lucrãrile celor prezenţi.  A urmat şedinţa Consiliului Parohial, în care Pãrintele Arhiepiscop a prezentat preocupãrile şi programele de lucru din cadrul Arhiepiscopiei şi a participat la prezentarea planului de remodelare exterioarã a bisericii Sf. Nicolae, cât şi planurile pe termen lung de optimizare a întregii proprietãţi a bisericii. Dupã-amiaza a continuat cu conferinţa “Relevanţa creştinismului pentru tineri în societatea contemporanã”, prezentatã de doamna Izabela Lazãr și completatã cu întrebãri din partea pãrinţilor şi copiiilor şi răspunsuri oferite de Înaltpreasfinţia Sa, de Pr. Corneliu Dragomir şi de conferenţiar. Ziua de sâmbãtã s-a încheiat cu slujba Vecerniei la biserica Sf. Gheorghe din New Westminster, B.C. În cuvântul de învăţãturã, Pãrintele Arhiepiscop a subliniat importanța experienţei individuale a postului și foloasele sufleteşti ale postului adevărat.

   Vizita arhiereascã a culminat cu oficierea Sf. Liturghii și împãrtãşirea numãrului mare de credincioși, printre care mulți copii şi tineri, în ziua de duminicã 25 noiembrie. În cuvântul de învățătură despre tânărul bogat din Evanghelia zilei, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat importanţa pãzirii poruncilor, dar și pãstrarea libertãţii față de bogãţiile şi tentaţiile lumii materiale ce ne pot îndepărta de Dumnezeu. A urmat programul de rugãciuni şi explicaţii catehetice despre îngerii pãzitori, oferite de copiii de la Şcoala de Duminicã “Ion Creangã” de la biserica Sf. Nicolae, cât și prezentarea filmului despre bucuriile și prieteniile din cadrul taberei de varã, tabără organizatã de cãtre parohie.



Romanie, plai de dor