jocurilecategoriafolosul pentruoficiat sfinţia preaCheap hosting reviewînjumătăţirea înviat” “adevărat Where to buy hosting iertare
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

Vizita IPS Arhiepiscop Nicolae în Vancouver

mai 5, 2010, categoria Stiri.

În perioada 30 aprilie – 2 mai 2010, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Arhiepiscop Nicolae a vizitat  parohiile ortodoxe românesti din Vancouver, BC, Canada. Cu ocazia vizitei, care este a patra în numărul vizitelor pastorale de la instalarea IPS Nicolae, Înalt Prea Sfinţia Sa a oficiat o serie de slujbe pentru folosul credincioşilor români ortodocşi din Lower Mainland, după cum urmează:

 

 

Vineri, 30 aprilie ora 7.00 pm – taina Sf. Maslu la biserica Sf. Nicolae din Port Kells, BC, unde Înalt Prea Sfinţia Sa a fost primit cu pâine şi sare, după datină, de grupul de copii de la Şcoala de duminică. La oficierea slujbei au participat preoţii Nicolae Lăpuşte, de la biserica Sfânta Treime din New Westminster; Pr. Nicu Liuţa de la biserica Sf. Gheorghe din New Westminster şi Pr. Corneliu Iulian Dragomir de la biserica gazdă. În cuvântul de învăţătură, primit cu multă atenţie de către credincioşi, Înalt Prea Sfinţitul a vorbit despre tămăduirea sufletească şi trupescă pentru “zdrobirile sufletelor şi trupurilor”, cum menţionează rugăciunea de la sfinţirea untdelemnului, tămăduire ce vine prin credinţă şi participarea la Sfintele Taine ale Bisericii. Agapa frăţească pregătită cu ocazia vizitei de Comitetul de Doamne a fost mult apreciată de cei prezenţi care au mulţumit ostenitorilor pentru primirea călduroasă.

 

 

Sâmbătă 1 mai, după o scurtă vizită a împrejurimilor Vancouverului, inclusiv locul unde a fost aprinsă flacăra olimpică pentru jocurile de iarnă, Înalt Prea Sfinţia Sa s-a întâlnit cu membrii Consiliului Parohial al bisericii Sf. Nicolae pentru a sublinia grija pentru viitorul bisericii şi prezenţa tinerei generaţii în viaţa bisericii, cât şi necesitatea finalizării lucrărilor de remodelare şi pictură a bisericii în vederea târnosirii şi sfinţirii programată în trei ani. Sâmbătă seara, Înalt Prea Sfinţia Sa s-a aflat în mijlocul credincioşilor bisericii Sf. Gheorghe din New Westminster. Întâmpinat de preotul Nicu Liuţa şi credincioşii parohiei, IPS Nicolae a oficiat slujba Vecerniei pentru Duminica Samarinencii, alături de preoţii Corneliu Iulian Dragomir şi Nicu Liuţa. La sfârsitul Vecerniei, Înalt Prea Sfinţia Sa a vorbit despre mărturisirea Învierii prin salutul “Hristos a Înviat” – “Adevărat a Înviat”, la înjumătăţirea praznicului şi de necesitatea transformării interioare pe măsura mărturisirii prin iertare, dragoste şi generozitate faţă de semeni. Tot sâmbătă, Înalt Prea Sfinţia Sa a vizitat şi apreciat progresele de la biserica Sf. Treime prin remodelarea şi adăugarea cafasului pentru cor, pictura interioară şi renovările exterioare. Deşi biserica ţine de Episcopia Ortodoxă Română din America, s-a subliniat dragostea şi ajutorarea frăţească între preoţii şi credincioşii români din Vancouver, bază pentru mult aşteptata unire.

 

 

Duminică 2 mai, Înalt Prea Sfinţia Sa a oficiat Sf. Liturghie în mijlocul credinciosilor de la biserica Sf. Nicolae împreună cu preotul paroh Corneliu Iulian Dragomir. După Sf. Liturghie au fost rostite rugăciunile de sfinţire pentru reparaţiile săvârşite în biserică şi stropire cu Aghiasmă a bisericii împreună cu binecuvântarea credincioşilor. Cuvântul de învăţătură despre închinarea în duh şi adevăr a cuprins şi descrierea Locurilor Sfinte din Ierusalim vizitate de Înalt Prea Sfinţia Sa la începutul anului şi o invitaţie pentru toţi creştinii să participe la astfel de experienţă. După încheierea slujbei a fost organizat un picnic în grădina bisericii unde Înalt Prea Sfinţia Sa a urmărit piesa “Prostia omenească” realizată de copiii de la Şcoala de Duminică şi jocurile ce au fost organizate cu acest prilej. Deşi a fost o vreme capricioasă, bucatele gustoase, emoţia copiilor, bucuria gazdelor şi a celor prezenţi au fost contagioase şi benefice. Au mai participat Pr. Nicu Liuţa cu familia şi Rev. Alvin Hindman de la biserica Vechie Catolică, bun prieten şi vecin al parohiei Sf. Nicolae. Ziua s-a încheiat cu tortul de bun venit şi sărbătorirea anilor de păstorie a Înalt Prea Sfinţiei sale împreună cu mulţumirea tuturor exprimată pentru prilejul special de trăire spirituală şi comunitară oferite.



Romanie, plai de dor