Best hosting webfondatăromâni ortodocșiBuydomains promo codeCheap adult hostingWeb site hosting servicesWhere to buy hostingortodoxiaWindows virtual hostingparoh
Radio Credinta Online
Asculta Radio Credinta
Winamp  windows Media Player  Real Player  QuickTime

Vizită pastorală în Caracas

nov. 16, 2012, categoria Stiri.

Între 3 și 8 noiembrie 2012, IPS Arhiepiscop Nicolae s-a aflat în Caracas, Venezuela. Duminică 4 noiembrie, IPS Nicolae a vizitat parohia ortodoxă românească Sf. Împărați Constantin și Elena pentru a treia oară.

Duminică 4 noiembrie, IPS Nicolae a slujit Sf. Liturghie în biserica parohiei Sf. Împărați împreună cu Pr. Vasile Lungeanu, paroh, și Pr. Alexander Djurdjevic de la biserica sârbă din Caracas. Alături de credincioșii ortodocși români au participat mulți localnici ne-ortodocși dornici să cunoască ortodoxia și atrași de frumusețea locașului de cult românesc. La slujbă a participat și doamna Elena Lincan, consul general și însărcinat cu afaceri al României în Venezuela. 

Parohia ortodoxă românească Sf. Împărați Constantin și Elena din Caracas a fost fondată în anul 1968 de Pr. Costică Popa împreună cu o mână de credincioși ortodocși români. În anii 1990, prin râvna și dragostea pentru Biserică a mai multor români, a fost adusă din România și instalată o frumoasă biserică maramureșeană. În noiembrie 1999, PF Patriarh Teoctist în fruntea unei delegații a Bisericii Ortodoxe Române a vizitat Caracasul și a sfințit locașul de cult.



Romanie, plai de dor